Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Zaujímavosti,

16 znakov, že ste vysoko inteligentní, aj keď si to neuvedomujete

1.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zoom Team). Inteligencia nie je len o vysokom skóre v testoch Mensy alebo o ovládaní princípov kvantovej fyziky. Zasahuje do oblastí, ktoré si nie...

1.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zoom Team).

Inteligencia nie je len o vysokom skóre v testoch Mensy alebo o ovládaní princípov kvantovej fyziky. Zasahuje do oblastí, ktoré si nie vždy spájame s „inteligenciou“. Ak ste si teda niekedy mysleli, že máte príliš veľa „chýb“ na to, aby vás niekto mohol nazvať inteligentným, ponáhľame sa rozptýliť vaše pochybnosti. Tu je 16 nezjavných vlastností inteligentného človeka.

Foto: shutterstock/Zoom Team

Tu je 16 prekvapivých znakov toho, že ste vysoko inteligentní, aj keď si to ešte neuvedomujete:

Stále podliehate otáľaniu

Je to prekvapujúce, však? Veď prokrastinácia sa nespája so zdravým rozumom – žiadny rozumný človek nefinancuje stresové situácie. Pritom sa ukazuje, že prokrastinácia je bežnou vlastnosťou inteligentných ľudí. Odkladanie vecí je časom na kreativitu, na rozvoj nápadu, na jeho doladenie pred tým, ako sa začne realizovať.

Stále si pozorná

Hlava v oblakoch nie je vždy znakom nedostatočnej koncentrácie. Ak ste často zamyslení, môže to znamenať, že váš mozog usilovne pracuje, spracováva informácie a skúma rôzne scenáre. Takže nabudúce, keď sa budete pozerať z okna, nezabudnite – je to znak inteligencie.

Rozprávate sa sami so sebou

Nie, keď sa rozprávate sami so sebou, neznamená to, že s vami nie je niečo v poriadku. Naopak, je to znak vyššieho kognitívneho fungovania. Pomáha vám objasniť myšlienky, upevniť spomienky a dokonca zlepšiť vaše schopnosti riešiť problémy. Inými slovami, tieto krátke rozhovory sú vlastne spôsobom, akým váš mozog vypracúva riešenia zložitých problémov.

Ste nočná sova

Ak patríte k ľuďom, ktorí v nočnej samote nachádzajú pokoj a produktivitu, nie je to náhodný zvyk. Štúdie preukázali spojitosť medzi vyššou inteligenciou a tým, že ste nočný turista. Je možné, že váš mozog vyhľadáva tiché prostredie, kde sa môže sústrediť a pracovať v pokoji. Nabudúce, keď vám niekto povie, aby ste išli spať skôr, pripomeňte mu, že najlepšie nápady vznikajú pri mesačnom svite.

Robíte neporiadok

Preplnený pracovný priestor nemusí byť nevyhnutne znakom neorganizovanosti. Skôr to môže znamenať, že váš mozog sa sústredí na dôležitejšie veci ako na poriadok. Je to tvorivý chaos, v ktorom viete, kde sa čo nachádza, aj keď to nikto iný nevie. Koniec koncov, Albert Einstein raz povedal: ak je preplnený stôl znakom preplnenej mysle, čo povedať o prázdnom stole?

V skutočnosti si neveríte

Hoci sa to môže zdať ako chyba, pochybnosti o sebe samom môžu byť znakom inteligencie. Možno sa len neustále hodnotíte, spochybňujete svoje rozhodnutia a ste ochotní prijať svoje chyby a poučiť sa z nich. Svedčí to o tom, že chcete rásť, že sa neuspokojíte s tým, že stojíte na mieste. Takže keď sa ozve ten vnútorný kritik, berte to ako znamenie, že ste vykročili do niečoho veľkého.

Máte radi samotu

Radi trávite čas vo vlastnej spoločnosti? Táto vlastnosť sa spája s vysokou inteligenciou. Práve v týchto tichých chvíľach, keď ste sami so sebou, má váš mozog priestor na premýšľanie, tvorbu a rast. Navyše samota často znamená menej spoločenských rozptýlení, väčšiu koncentráciu.

Foto: shutterstock/Mike Laptev

Máte skvelý zmysel pre humor

Smiech nie je len zábava, ale aj znak inteligencie! Zmysel pre humor si vyžaduje kombináciu tvorivosti, dôvtipu a schopnosti vidieť veci z nadhľadu, čo sú všetko znaky živej mysle.

Vaša zvedavosť je neuspokojená

Poznáte ten typ detí, ktoré sa nikdy neprestávajú pýtať „a prečo?“. Neuspokojená zvedavosť, neustále kladenie otázok a učenie sa je znakom aktívnej, inteligentnej mysle. Inteligencia nespočíva v tom, že poznáte odpovede na všetky otázky, ale v tom, že si ich neustále kladiete.

Máte sklon k obavám

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, obavy nie sú vždy zlé. Obavy sú spôsob, akým sa váš mozog pripravuje na budúce scenáre a vyvíja riešenia. Je to ako osobná skúška mysle pred veľkým predstavením. Takže keď sa nabudúce pristihnete pri tom, že si robíte starosti, pamätajte, že to nie je zlá vec.

Radšej byť ako mať

Chceli by ste radšej investovať do zážitkov ako do hmotných statkov? Výskum naznačuje, že vysoko inteligentní ľudia často uprednostňujú zážitky, pretože podporujú rast, učenie a trvalé spomienky. Chápu, že dobre prežitý život sa nemeria majetkom, ale okamihmi, ktoré rozširujú obzory a vyživujú dušu.

Ľahko sa prispôsobujete zmenám

Schopnosť prispôsobiť sa novým situáciám a prostrediu je vlastnosť, ktorá sa bežne spája s inteligenciou. Váš mozog je vybavený na analýzu, učenie a vývoj v rôznych podmienkach. Ako chameleón sa meníte a vyvíjate spolu s prostredím, čo je jasným znakom dynamickej mysle.

Rovnako ako samotný cieľ sa vám páči aj cesta k nemu

Vysoko inteligentní ľudia chápu, že cesta je rovnako dôležitá, ak nie dôležitejšia, ako samotný cieľ. Tešia sa z procesu učenia, rastu a prekonávania výziev. Ak pociťujete uspokojenie zo svojho pokroku a z lekcií, ktoré sa na ceste naučíte, môžete si gratulovať k svojej inteligencii.

Foto: shutterstock/insta_photos

Máte radi náročné hádanky a hry so zložitými pravidlami

Ak vás priťahujú činnosti, ktoré si vyžadujú duševné úsilie, ste inteligentný človek, či už ide o Rubikovu kocku, krížovku , šarády alebo zložitú strategickú stolovú hru. Tieto činnosti si vyžadujú strategické myslenie, schopnosť riešiť problémy a mentálnu obratnosť.

Efektívne riešenie chaosu

Môže sa to zdať zvláštne, ale prosperita v chaose môže svedčiť o vysokej úrovni inteligencie. Namiesto toho, aby ste sa pod tlakom a neistotou zrútili, dokážete sa v ňom orientovať a často nájsť inovatívne riešenia. To svedčí o tom, že dokážete samostatne myslieť a prispôsobovať sa, čo je vlastnosť kognitívnych schopností.

Ste veľmi vnímavá

Všímate si detaily, ktoré ostatní prehliadajú? Táto úroveň vnímania a pozornosti sa často spája s inteligenciou. Ukazuje, že váš mozog spracováva informácie na hlbšej úrovni, chápe a spája nuansy, ktoré ostatní môžu prehliadnuť. Táto schopnosť vnímania vám pomáha lepšie porozumieť situáciám a prijímať informované rozhodnutia.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Neviditeľné vlastnosti mimoriadne inteligentných ľudí. Niektoré vás možno prekvapia

Inteligentný človek – týchto 6 vlastností dokazuje, že ste jednym z nich


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Počas rozhovoru venujte pozornosť týmto znakom. Naznačujú nadpriemernú inteligenciu

15.9.2024 redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nicoleta Ionescu). Aj v obyčajnom rozhovore dokážeme rozpoznať, či je náš partner nadpriemerne inteligentný, alebo naopak. Stačí vedieť, na…

Získaju „tehličky“ bez jediného brušáku. Príde tento trend aj na Slovensko? Muži sa zverili do rúk chirurgov

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Atstock Productions). Je možné získať "tehličky" pomocou plastickej chirurgie? Hoci estetická medicína bola donedávna doménou žien, jej služby využíva…

Čo ľudia pred smrťou najviac ľutujú? Pracovník hospicu vymenoval 9 vecí

12.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chinnapong). Grace Bluerocková pracovala šesť rokov v hospici. Počas tohto obdobia mnohokrát sedela pri lôžku umierajúcich ľudí, ktorí sa…

Ako zmäkčiť tvrdé avokádo? Zabalte ho a vyklopte. Po 20 minútach bude mäkké ako maslo.

6.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MK photograp55). Ako zmäkčiť tvrdé avokádo a urýchliť jeho dozrievanie? Ak narazíte len na ovocie, ktoré nie je pripravené…

Prestanete za ne utrácať majetok. Ideálne, ak sa chcete starať o svoje zdravie

5.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/rsooll). Koncom leta sa v sadoch masovo objavujú slivky. Je pravda, že je úžasné ich konzumovať priamo zo stromu,…

Auto Trendy

Škoda Fabia oslavuje 25. výročie

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Škoda Fabia má 25 rokov a bola predstavená 14. septembra 1999 na autosalóne vo Frankfurte. Za posledných 25 rokov sa jej predalo takmer 5 miliónov…

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch série Šinkansen. Japonsko má s vývojom…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy alebo komiksy, si určite spomenie na…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články možno nabiť z 10 % na…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento stroj nie je len obyčajným vozidlom,…

Mestské auto CT-2 s nastaviteľnou šírkou bude uvedené na trh v roku 2026

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Ľahké vozidlo má stáť 18997,20 EUR a vyrábať sa v Cecompe ako Microlino. Niekedy úzke a niekedy široké. S týmto receptom by sa mal mestský…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov