2.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Petr Jilek).
Nie je nad vynikajúci dezert, ktorého príprava je triviálne jednoduchá. Veď nie každý má čas stáť pri kuchynskej linke po práci alebo dlhom dni na univerzite. Našťastie, tento koláč si nevyžaduje príliš veľa práce, ako aj naznačuje jeho názov.
Lenivý slivkový koláč je určený pre všetkých, ktorí snívajú o typickom jesennom dezerte, ale nemajú chuť ani čas stráviť hodiny pripravovaním zákusku. Tento koláč zvládnu aj tí najväčší amatéri. Nezabudnite však, že tajomstvo je v lahodnej mrveničke, takže do nej musíte vložiť veľa srdca.
Ingrediencie na cesto:
- 500 g sliviek
- 2,5 šálky pšeničnej múky
- 1 šálka cukru
- 1 pohár mlieka
- 2 vajcia
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 balenie vanilkového cukru
- 4 lyžice oleja
Ingrediencie na mrveničku:
- 130 g mäkkého masla
- 1 šálka celozrnnej múky
- 5-6 lyžíc cukru
Lenivý slivkový koláč. Trik robí sladká omrvinka
- Slivky umyte, prekrojte na polovicu a zbavte ich jadierok
- Pripravte si mrveničku: maslo s cukrom rozpustite na panvici, potom zmiešajte s múkou a vytvorte mrveničku
- V jednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor a vanilkový cukor
- V druhej miske rozšľaháme vajcia, pridáme mlieko a olej. Všetko spolu premiešajte
- Mokré prísady vlievajte tenkým prúdom do suchých a miešajte, aby vzniklo hladké cesto
- Pripravené cesto nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie.
- Na cesto poukladajte slivky (šupkou nadol)
- Nakoniec cesto ozdobíme mrveničkou
- Pečieme 40-45 minút pri teplote 180 stupňov
Hotový koláč je najlepšie podávať posypaný práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ak hľadáte niečo špeciálne na dámsku jazdu, tento dezert vás určite očarí
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.