3.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Alex Bogatyrev).
Fašírky sú klasikou na večeru. Napísalo sa o nich už veľa, takže by sa dalo povedať, že sme ich prípravu zvládli dokonale. Niekedy sú však fašírky veľmi mastné, a to sa nie každému páči. Čo sa dá urobiť, aby sme tomu zabránili?
Fašírky sú klasikou nad všetky klasiky. Ich obľúbenosť je pravdepodobne spôsobená tým, že sa ľahko pripravujú. Niekedy však bývajú príliš mastné, pretože sa tradične smažia. Nie každému pripadá mäso odkvapkávajúce od tuku chutné a možno si kladie otázku, čo sa dá urobiť, aby sa to neopakovalo.
Fašírky pijú tuk z panvice? Tento trik používajú tí najlepší
No existuje veľmi jednoduchý spôsob, ako to urobiť. Stačí jeden doplnok, aby fašírky nepili tuk z panvice. Je to… zemiak. Nie každý o tejto metóde počul a naozaj funguje, takže ju vyskúšajte, keď budete nabudúce smažiť fašírky.
Ako použiť zemiak, aby mäso nebolo také mastné? Nastrúhajte ho a pridajte ho do mäsovej zmesi, z ktorej budete zlepovať fašírky. Okrem toho zemiaková šťava obsahuje veľa škrobu, vďaka ktorému sa mäsu ľahšie dodá správny tvar a sa nerozpadnú. Samozrejme, pridanie zemiakov nezabezpečí, že v fašírkach nebude žiadny tuk, preto po vyprážaní nezabudnite prebytočnú tekutinu dôkladne odsať na papierových utierkach.
Fašírky z rúry
Ak nechcete, aby fašírky boli plné tuku, a navyše sa snažíte obmedziť vyprážané jedlá (ktoré sú síce chutné, ale bohužiaľ nie veľmi zdravé), máme pre vás iné riešenie. Fašírky môžete pripraviť v rúre. Namiesto toho, aby ste ich po vytvarovaní vložili na panvicu, vyložte plech papierom na pečenie a položte naň mierne sploštené mäsové guľky s odstupom. Pečte približne 25 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Jedinou ingredienciou, ktorú je potrebné pred pridaním do mäsovej zmesi trochu orestovať, je cibuľa. Všetko ostatné sa pripraví v rúre.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Včera som na večeru pripravila kotlety. Môj snúbenec bol nadšený: keď príde mama, urob také
Jemné a šťavnaté francúzske rezne. Obal je úžasný aj bez strúhanky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.