Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Zaujímavosti,

Máte takéto zariadenie v pivnici alebo na povale? Teraz by to mohlo stáť celý majetok

04.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pexels/Pixabay Shutterstock/marleyPug flickr.com/photos/rebelpilot/). Upratovanie pivnice či podkrovia je pre drvivú väčšinu ľudí otázne „potešenie“. Sú však situácie, keď pri triedení rôznych druhov haraburdia narazíme...

04.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pexels/Pixabay Shutterstock/marleyPug flickr.com/photos/rebelpilot/).

Upratovanie pivnice či podkrovia je pre drvivú väčšinu ľudí otázne „potešenie“. Sú však situácie, keď pri triedení rôznych druhov haraburdia narazíme na veci, ktoré nám umožňujú preniesť sa do bezstarostných čias detstva a ak by to nestačilo, môžeme si na nich poriadne zarobiť. Najmä keď sa nám dostane do rúk nález retro elektronických zariadení.

Foto: Pexels/Pixabay

Vývoj nových technológií, najmä v súvislosti s elektronickými zariadeniami, prinútil mnohých ľudí sa túžobne obzrieť späť do 80. a 90. rokov 20. storočia, keď sa dostali k svojim prvým herným konzolám a počítačom.

Tieto príjemné spomienky nás nepochybne nútia opäť siahnuť po „hračkách“ z mladosti, ktoré sú s pribúdajúcim časom na trhu čoraz menej dostupné. A keďže je retro výbava nedostatkovým tovarom, nie je núdza o ľudí ochotných zaplatiť za ňu obrovské peniaze.

iPod prvej generácie

iPod je prenosný prehrávač médií na počúvanie hudby od spoločnosti Apple. Pred niekoľkými desaťročiami bolo objavenie sa tohto zariadenia na trhu akýmsi prelomom, no v súčasnosti drvivá väčšina ľudí na celom svete konzumuje hudbu pomocou mobilných telefónov, kde stačí zapnúť jednu z mnohých aplikácií obsahujúcich obrovskú knižnicu piesní.

Prvá generácia iPodu vznikla v roku 2001 a v tom čase si len málokto uvedomoval, že o 22 rokov neskôr môže mať zariadenie hodnotu majetku. Príbeh pravdepodobne najdrahšieho iPadu na svete sa začal v roku 2001, keď toto zariadenie dostal na Vianoce obyvateľ Texasu. Majiteľ prehrávača ho ani nevytiahol z obalu a odložil do skrine, kde iPad stál 20 rokov, pričom naň úplne zabudol.

V roku 2021 muž náhodou našiel svoj vianočný darček a rozhodol sa ho predať. V júli tohto roku si jeden z anonymných zberateľov kúpil iPad prvej generácie za 29 000 dolárov (vyše 27 012 EUR). Pre porovnanie, v roku 2001 bola cena za nový iPod 399 dolárov.

Foto: Shutterstock/marleyPug

Prvý počítač Apple

Apple 1 je prvý počítač vyrobený americkým magnátom. Zaujímavosťou je, že sériové číslo zariadenia osobne opečiatkoval Steve Jobs, jeden zo zakladateľov spoločnosti Apple. Počítač sa začal predávať verejnosti v roku 1976 a v tom čase stál vyše 600 dolárov.

Plne funkčný počítač Apple 1 so sériovým číslom prideleným Jobsom putoval do jedného z aukčných domov, kde jeho hodnotu odhadli na 375 000 dolárov (takmer 350 000 EUR). Nakoniec sa zariadenie predalo za viac ako 442 000 dolárov (411 701 EUR).

V roku 2016 sa predal ďalší počítač Apple radu 1 za 815 000 dolárov (vyše 759 131 EUR). Zariadenie obsahovalo PCB, ktoré nebolo nikdy komerčne dostupné, vďaka čomu bol počítač jedinečný.

Foto: flickr.com/photos/rebelpilot/

Starý iPhone v hodnote 40 000 dolárov

Z výroby zabalený prvý iPhone v 4 GB verzii z roku 2007 vydražili za 40 000 dolárov (37 258 EUR) a jeho novým majiteľom sa stal populárny YouTuber Marques Brownlee. Muž si telefón kúpil len preto, aby nakrútil video zobrazujúce moment vybalenia zariadenia.

Prečo iPhone dosiahol takú ohromujúcu sumu? No a 4GB verzia telefónu bola ponúkaná na predaj v USA od 29. júna 2007 do 5. septembra 2007, teda len dva mesiace. Pre veľmi malý záujem bol stiahnutý z predaja a dôvodom bola jeho vtedajšia cena. iPhone so 4GB pamäťou stál 499 dolárov.

8 GB verzia stála 699 dolárov. V tej dobe si málokto mohol dovoliť taký veľký výdavok, takže ak niekto mohol bez problémov minúť toľko peňazí za telefón, zvolil drahší variant s väčšou pamäťou.

Čo sa skrýva vo vašej pivnici?

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vlak sa zrazil s medveďom. Cestujúci uviazli vo vlaku cez noc

Tieto pravidlá dodržiavajú aj storoční ľudia. Podľa ich názoru je to najjednoduchší spôsob, ako žiť dlho


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nejedia s deťmi pri jednom stole. Bývalý zamestnanec odhaľuje členov kráľovskej rodiny. „Bolo to viktoriánske“

07.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pete Hancock). Čo nemôže kráľovská rodina? Byť členom má svoje pravidlá a mnohé pravidlá platia aj pre najmenších. V…

Toto bolo v USA zakázané. Na Slovensku to jeme vo veľkom

6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/amphaiwan). Predpisy pre rôzne typy výrobkov vrátane potravín sa môžu v jednotlivých krajinách líšiť. Z tohto dôvodu môžeme byť…

Vzďaľujete sa od seba s partnerom? 6 spôsobov, ako znovu vzbudiť jeho záujem

05.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Feel Photo Art). Každý vzťah prechádza ťažkými chvíľami, ale čo robiť, keď si všimnete, že sa vám partner čoraz…

Listová zelenina zachráni vašu pečeň. Nemusíte ju variť

5.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nika-lit). Špenát je listová zelenina, ktorá je už dlho cenená pre svoje mnohé zdravotné výhody. Obsahuje mnoho cenných živín,…

„Žiarlivé šialenstvo“. Má váš partner tento stav? Váš vzťah nevydrží

04.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Antonio Guillem). Pre takýchto ľudí môžu byť dôkazom zrady obyčajné účtenky z obchodu, zvoniaci telefón alebo odkaz v schránke.…

Auto Trendy

Renault rozširuje svoj katalóg aplikácií v spolupráci s Canal+

7.10.2024 Redakcia Auto trendy - Aplikácia Canal+ mal premiéru ako súčasť multimediálneho systému OpenR Link francúzskej automobilky. K dispozícii je v troch krajinách od 4. októbra.

Zlatan Ibrahimovič má nové auto. Limitovaná edícia Ferrari stála takmer milión euro

7.10.2024 Redakcia Auto trendy - Bývalý kapitán švédskej futbalovej reprezentácie Zlatan Ibrahimovič si k narodeninám kúpil nové auto, ako to robí každý rok. Voľba padla na limitovanú edíciu Ferrari SF90…

Ford Transit Terracamper splní vaše sny o kempovaní

7.10.2024 Redakcia Auto trendy - Vozidlo, ktoré sa zdá byť dobre pripravené na cestovanie, dobrodružstvo a výdrž aj v náročných oblastiach Je celkom možné, že vám názov Terracamper znie povedome.

Kedy prezúvať na zimné pneumatiky? Nezabudnite dodržiavať toto pravidlo

7.10.2024 Redakcia Auto trendy . Kedy obuť zimné pneumatiky? Ak chcete jazdiť bezpečne bez ohľadu na ročné obdobie, tento dátum si radšej zapamätajte. Odborníci poukazujú na pravidlo, ktoré vám zaručí,…

Zelené a blikajúce zelené svetlá: Aké povinnosti majú vodiči v oboch situáciách

7.10.2024 Redakcia Auto trendy - Úlohou semaforu je koordinovať premávku a určovať poradie prejazdu vozidiel a chodcov. Podľa zákona sú všetci účastníci cestnej premávky povinní dodržiavať svetelnú signalizáciu. Aké sú…

Kto má na blikajúcej žltej prednosť, chodec alebo auto?

7.10.2024 Redakcia Auto trendy - Dve hlavné farby svetelnej signalizácie sú jasné pre chodcov aj vodičov. Na zelenej máte prednosť v jazde, na červenej musíte zastaviť. Ale kto má právo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov