5.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Buniak Andrii).
Snívate o dokonalej večeri s nádychom domácich chutí, ale v trochu vylepšenej verzii? Zabudnite na tradičné fašírky alebo bravčové kotlety – kotlety Belweder sú poéziou chuti v každom súste. Vyberte si kvalitné mäso a chrumkavú oblohu a nikto im neodolá.
Domáce varenie je o jednoduchých receptoch, ktoré sa dajú rýchlo pripraviť z lacných a ľahko dostupných surovín. Niekedy sa však oplatí vymeniť klasické mleté mäso, hydinu alebo bravčovú panenku za niečo sofistikovanejšie. Tento recept na kotlety Belvedere sa vám bude hodiť dokonale! Zaručuje skutočnú pastvu pre chuťové bunky.
Kotlety Belvedere sú šťavnatou alternatívou klasických bravčových kotliet
Máte už dosť rutiny vo vašom domácom jedálničku? Namiesto toho, aby ste po stýkrát pripravovali knedle, hydinu, rebrá alebo bravčové kotlety, vyskúšajte šialene šťavnatú mäsovú večeru, ktorá poteší aj tých najnáročnejších zákazníkov. Naším návrhom sú kotlety Belvedere pripravené z čerstvého a kvalitného bravčového mäsa. Bravčová krkovička sa predtým jednoducho ponorí do mliečneho kúpeľa, okorení a usmaží spolu s jednoduchou, ale lahodnou oblohou.
Príprava bravčových kotliet Belvedere je veľmi ľahká a dokonale premení jednu z ikonických večerí. Mäso vopred ponorené do mlieka bude nebesky šťavnaté, jemné a delikátne. Pridanie strúhanky zasa dokonale obalí plátky mäsa a dodá celku ešte viac chuti!
Už žiadne bravčové kotlety – tu je recept na kotlety Belvedere
Ingrediencie:
- 700 g bravčovej krkovičky
- pšeničná múka
- strúhanka (kvalitná alebo domáca)
- tri veľké vajcia
- olej na vyprážanie mäsa
- soľ
- korenie.
Spôsob prípravy:
- Najprv mäso dôkladne umyte a osušte
- Bravčové mäso očistite a nakrájajte na plátky hrubé približne 1 cm
- Každý plátok opatrne naklepte tĺčikom – najlepšie cez fóliu
- Keď je mäso hotové, ochutíme ho z oboch strán soľou a korením a nakoniec ho namočíme do mlieka. Nechajte v chladničke cez noc alebo aspoň tri hodiny
- Potom si pripravíme oblohu – rozšľaháme vajcia, na taniere nasypeme múku a strúhanku
- Mäso obalíme v múke, vajci a nakoniec v strúhanke
- Kotlety Belvedere opečieme na dobre rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Takto pripravené mäso výborne chutí so zemiakmi a farebnými šalátmi, najmä s červenou kapustou
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Bravčové pečené bude šťavnaté ako broskyňa. Kľúčom je jeden úkon
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.