5.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pryimachuk Mariana).
Takto pripravený tvarohový koláč získa úplne novú tvár. Nielenže vyzerá elegantnejšie, ale poteší aj svojou chuťou. Hovoríme o tvarohovom koláči s rosou, ktorý je tak trochu zabudnutým koláčom. Ako si pripraviť tvarohový koláč s rosou doma? Je to veľmi jednoduché.
Tvarohový koláč s rosou nie je koláčom vyhradeným výlučne pre cukrárne. Ľahko si ho môžete pripraviť aj doma. Moja mama ho už niekoľko rokov pripravuje na každú rodinnú oslavu, pretože chutí jednoducho vynikajúco a vždy urobí na hostí dojem. Tu je recept mojej mamy na tvarohový koláč s rosou.
Tvarohový koláč s rosou – recept mojej mamy. U nás doma si každý pýta navyše
Tvarohový koláč s rosou je hotová pochúťka. Jeho príprava môže byť veľká zábava. Krásny prídavok rosy dodá koláču eleganciu a určite prekvapí niektorých hostí. Ako však získať rosu na koláči? Nie každý vie.
Ingrediencie na korpus koláča:
- 250 g pšeničnej múky,
- 125 g studeného masla,
- vajce
- 2 žĺtky
- 100 g práškového cukru
- čajová lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Ingrediencie na tvarohovú zmes:
- 1 kg tvarohu
- pohár cukru
- 2 vajcia,
- 4 žĺtky
- 2 smotanové pudingy
- 125 ml oleja
- 250 ml mlieka
Ingrediencie na bezé penu:
- 6 vaječných bielkov
- 200 g jemného cukru
Ako pripraviť tvarohový koláč s rosou? Postup prípravy krok za krokom
Príprava tvarohového koláča s rosou nie je vôbec zložitá, aj keď musíte uznať, že sa to tak môže zdať. Sladká rosa nie je nič iné ako kvapôčky karamelizovaného cukru, ktoré sa dajú vyzdvihnúť správnou technikou. Poradíme vám, ako na to.
Spôsob prípravy:
- Zmiešajte všetky prísady na cesto a intenzívne ich premiešajte. Vymiesime, rozvaľkáme a vložíme do formy na pečenie vyloženej papierom. Vložte do predhriatej rúry a pečte 15 minút pri teplote 180 °C
- Vo veľkej mise zmiešame tvaroh, vajcia, žĺtky a cukor. Premiešame, postupne pridáme dva pudingy a nakoniec olej a mlieko. Zmes rozotrieme na upečený tortový základ a vložíme do rúry na ďalších 45 minút
- Pred dopečením koláča vyšľaháme bielky so soľou a cukrom na tuhý sneh. Preneste na koláč a opäť vložte do rúry. Tentoraz tiež na štvrť hodiny, ale pri teplote 150 °C
- Upečený cheesecake vyberte z rúry a nechajte ho úplne vychladnúť – počas tohto času sa na povrchu koláča objavia kvapky rosy. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Dokonalý krupicový koláč. Pripravíte ho za 10 minút
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.