5.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natallia Harahliad).
Žiadne tekvicové koláče a tekvicové muffiny. Tento koláč nemá medzi jesennými sladkosťami konkurenciu. Je rozprávkovo nadýchaný, výrazne korenistý a láka gurmánov svojou intenzívnou farbou. Tekvicový koláč vyvolá medzi vašimi blízkymi rozruch!
Sladké, korenisté a intenzívne vlhké. To sú slová, ktorými možno opísať tekvicový koláč. Tento dezert si získa srdcia všetkých hostí a členov domácnosti. Ozdobte ho polevou alebo posypte práškovým cukrom a vychutnajte si lahodný dezert, ktorý pripravíte za krátky čas.
Ingrediencie:
- 2 šálky tekvicového pyré,
- 3 vajcia,
- 3 šálky celozrnnej múky,
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
- 3/4 šálky oleja,
- 1 šálka trstinového cukru,
- 1 balenie vanilkového cukru,
- štipka muškátového orieška,
- štipka kardamónu v prášku,
- škorica podľa chuti,
- hrsť obľúbených orechov,
- práškový cukor alebo poleva na ozdobu.
Tekvicový koláč, ktorý zvládne každý. Bude nadýchaný a výrazne korenený
- Pripravte tekvicové pyré. Jednoducho upečte tekvicu v rúre do mäkka, vydlabte mäkkú dužinu a rozmixujte ju.
- Vajíčka rozbijete do misky a vyšľaháte s cukrom do nadýchanej peny.
- Do vaječnej zmesi pridáte múku preosiatu cez sito, prášok do pečiva, olej a vanilkový cukor. Zmes dôkladne premiešajte.
- Orechy nasekáte. Môžete ich tiež opražiť na suchej panvici.
- Do dobre vymiešaného cesta pridajte tekvicové pyré a nasekané orechy. Zmes naposledy premiešajte.
- Cesto nalejte do formy na pečenie vyloženej papierom na pečenie alebo vymastenej.
- Tekvicový koláč pečiete približne 40-50 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Najlepšie je skontrolovať koláč drevenou tyčinkou.
Upečený koláč nechajte vychladnúť na mriežke. Po vychladnutí ho najlepšie ozdobte polevou alebo práškovým cukrom. Táto verzia tekvicového koláča bude šialene pikantná a zahreje brušká v chladný jesenný deň. V sprievode silnej kávy alebo čaju rozmazná chuťové bunky každého a žiadosti o ďalšie sú zaručené. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
V živote som nevidela nadýchanejší koláč. Nikdy nepadne a jeho chuť neočakávate
Nenájdete recept na jesennejší koláč. Nie je ani zo sliviek, ani z hrušiek
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.