6.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nicoleta Ionescu).
Jednou z najčastejších kuchynských katastrof je zrazená polievka. Ako ju zachrániť? Biele hrudky smutne plávajúce na jej povrchu ešte neznamenajú, že pokrm je vhodný len do koša. Práve naopak. Zistite, čo robiť a ako sa podobným problémom v budúcnosti vyhnúť.
Smetana v polievke dodáva jedlu zamatovú štruktúru. Je to tiež spôsob zahustenia a zlepšenia chuti. V závislosti od druhu je pokrm sladší, kyslejší alebo jemnejší. Rozhodujúci je výber správnej smotany a spôsob jej pridania do polievky. Niekedy sa však stane, že sa smotana aj pri dodržaní všetkých bezpečnostných opatrení zrazí. Ako zachrániť zrazenú polievku?
Zrazená polievka. Ako ju zachrániť? Siahnite po tomto triku
Vaša prvá myšlienka pri pohľade na zrazenú smotanu v polievke je ju vyliať. Nie je to dobrý nápad nielen kvôli možnosti upchatia odtoku v umývadle a vodovode alebo plytvaniu jedlom. Aj keď biele hrudky vyzerajú ako veľká katastrofa a aj ten najchutnejší pokrm vyzerá jednoducho nechutne, ešte to neznamená, že vaša práca v kuchyni vyjde nazmar. Ako zachránite svoj pokrm? Siahnite po týchto trikoch.
Jednou z metód je rozmixovanie obsahu. Hoci to môže trochu pokaziť koncept večere, pomôže to vyhnúť sa tomuto problému. Mixér bude dobre fungovať, ak sa smotana zrazí na malé hrudky. Ak v hrnci plávajú značné biele kúsky alebo nechcete, aby sa polievka stala krémovou, môžete ju prepasírovať cez jemné sitko. Takto vyčistený pokrm môžete ešte raz prešľahať, pričom tentoraz nezabudnite na hlavné zásady.
Ako sa pridáva smotana do polievky? Dva kľúčové kroky zabezpečia, že už nikdy nebude zrazená
Základné pravidlo pri bielení polievok, ale aj pri zahusťovaní omáčok smotanou znie: nikdy nevlievajte obsah do vriacej polievky. Je to ľahký krok k popáleniu. Pred pridaním do pokrmu vždy smotanu, najmä tú, ktorá bola vytiahnutá priamo z chladničky, zjemnite. Postupným zvyšovaním teploty mliečneho výrobku sa vyhnete rozvrstveniu a hrudkám. Do mliečneho výrobku môžete pridať aj trochu cukru, aby sa pri nalievaní do hrnca ingrediencie lepšie spojili. Smotanu pridajte až na samom konci varenia a predtým vypnite horák pod hrncom. Pomaly, lyžicu po lyžici, pridávajte polievku do misky s časťou smotany, pričom stále miešajte. Pomaly a bez náhlenia ju vlejte do polievky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Príliš slaný vývar nie je koniec sveta. Stačia tri veci a zlatá polievka je opäť najlepšia
Ak do vývaru pridáte tieto koreniny, získa hrejivé vlastnosti a posilníte imunitu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.