7.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).
Usmažili ste príliš veľa bravčových rezňov? Žiadny problém! Môžete si ich vychutnať aj na druhý deň. Zistite, ako ich zohriať, aby si zachovali svoju chuť a štruktúru mäsa.
Takmer každý má rád bravčové rezne. Je to jedno z najobľúbenejších slovenských jedál, ktoré jeme každý deň, ale aj počas sviatkov alebo rodinných osláv. Niekedy však vyprážame príliš veľa rezňov. Ako ich zohriať, aby nestratili svoju chuť?
Ako ohrievať bravčové rezne? Zabudnite na panvicu a mikrovlnnú rúru
Bravčový rezeň s chrumkavým povrchom môžete pokojne zjesť aj na druhý deň, ale oplatí sa ho zohriať, aby nestratil svoju chuť a nebol tvrdý. Ako na to? Neohrievajte ho v mikrovlnnej rúre, pretože mäso rýchlo stvrdne a vysuší sa. Zabudnite aj na ohrievanie na panvici – bravčový rezeň sa aj tak smažil na tuku a kalórie navyše nikomu neprospejú. Rezeň zohrievajte v rúre a mäso nestratí ani chuť ani vôňu. Stačí, ak ho dáte do ohňovzdornej misy a vložíte do rúry vyhriatej na 180 stupňov približne na 15 minút.
Recept na obaľovanie bravčových rezňov. Zabudnite na strúhanku
Hľadáte zdravšiu alternatívu prípravy oblohy na bravčovú panenku? Zvyčajne používame strúhanku, ale môžete ju nahradiť prosnými vločkami. Nielenže dodajú chrumkavosť, ale obsahujú aj vitamín B, vlákninu a bielkoviny, takže sú zdravšou náhradou strúhanky na obaľovanie. Skvelé sú aj rozdrvené kukuričné vločky, ktoré dodajú rezňu originálnu chuť. Jednoducho ich pomeľte na prášok, mäso v nich obaľte a vyprážajte.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tradičná kotleta s ňou nemá šancu. Kotleta Belvedere znie ako plán na vynikajúcu večeru
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.