8.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OksanaZubenko).
Hľadáte recept na rýchly koláč na dezert? Nadýchaný koláč s hruškami a škoricou je skvelý nápad na popoludňajšie občerstvenie. Sladkosť ovocia v kombinácii s korenistou vôňou vytvára jedinečnú chuťovú kompozíciu. Tento lahodný koláč môžete pripraviť za menej ako hodinu.
Výroba hruškového koláča je veľmi jednoduchá. Stačí, ak zmiešate všetky prísady a hotovú zmes nalejete do formy na pečenie. Po 45 minútach v rúre je dezert pripravený na vychutnanie. Skvele sa hodí k popoludňajšej káve alebo čaju.
Rýchly koláč – ideálny na jesenné popoludnie. Je sladký, jemný a nadýchaný ako obláčik
Tento hruškový koláč sa bude dobre hodiť ako sladké občerstvenie pre neohlásených hostí alebo popoludňajší dezert v práci či na vysokej škole. Na jeho prípravu nepotrebujete kupovať veľa drahých ingrediencií. Ingrediencie sú totiž jednoduché a ľahko dostupné. Väčšinu z nich už pravdepodobne máte v kuchyni.
Ingrediencie:
- 500 g pšeničnej múky
- 150 g cukru
- 4 veľké vajcia
- 4 hrušky
- 4 PL mandľových vločiek
- 2 PL škorice
- 1 PL vanilkového cukru
- 1 šálka naturálneho kefíru alebo cmaru,
- 120 ml rastlinného oleja
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- práškový cukor
- trochu masla a strúhanky
Expresný koláč s hruškami a škoricou. Spôsob prípravy
Prípravu koláča začnite umytím a olúpaním hrušiek. Do veľkej misy preosejeme múku a prášok do pečiva cez sito, pridáme škoricu, cukor a vanilku. Všetko spolu premiešajte, potom do samostatnej misy rozšľahajte vajcia a pridajte kefír a olej. Miešajte, kým sa ingrediencie nespoja. Môžete použiť kuchynskú metličku alebo lyžicu.
Mokré prísady nalejte do suchých a miešajte, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek. Dve hrušky nakrájajte na kocky, potom ich pridajte do zmesi a opäť premiešajte. Tortovú formu alebo plech na pečenie vymažte maslom a vysypte trochou strúhanky. Zabráni to prilepeniu cesta k forme.
Cesto preložte do vybranej formy a zarovnajte ho. Na vrch poukladajte zvyšné dve hrušky, tiež nakrájané na malé kocky alebo plátky. Na záver koláč posypte mandľovými vločkami. Formu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Po 45 minútach pečenia hruškový koláč vyberte a nechajte ho chvíľu vychladnúť. Pred podávaním hosťom ho zľahka posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nenájdete recept na jesennejší koláč. Nie je ani zo sliviek, ani z hrušiek
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.