9.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/welcomeinside).
Chcete pripraviť večeru z mäsa, ktoré máte v mrazničke? Skôr ako ho vyberiete, dobre si to premyslite, pretože spôsob rozmrazovania je veľmi dôležitý. Ako rozmrazovať mrazené mäso cez noc? Správny spôsob pomôže zachovať jeho čerstvosť.
Mrazenie je obľúbená metóda, ktorá pomáha udržať potraviny dlhšie čerstvé. V domácej mrazničke najčastejšie končia hotové jedlá, ovocie, zelenina a mäso. Čo však robiť, keď chcete rozmraziť kuracie prsia, stehná alebo mleté mäso? Existuje jedna najlepšia metóda, ktorá pomáha udržať rozmrazený výrobok čerstvý.
Je dobrý nápad vyťahovať mäso na noc, aby sa rozmrazilo? Majte na pamäti jednu vec
Ak plánujete pripraviť večeru z mrazeného mäsa, začnite ho rozmrazovať v dostatočnom predstihu. Tento proces je síce zdĺhavý, ale zabezpečí, že sa v mrazenom výrobku nebudú množiť baktérie, ktoré by mohli predstavovať riziko pre naše zdravie. Mnohí ľudia sa preto môžu pýtať, či je dobrý nápad vyťahovať mäso cez noc na rozmrazenie. Ukazuje sa, že áno, ak to robíme správnym spôsobom. Zmrazené mäso by sme mali položiť na tanier alebo do misky a potom ho vložiť do chladničky. V takomto prípade má správnu teplotu na bezpečné rozmrazenie výrobku. Cez noc sa rozmrazí a mäso bude pripravené na použitie.
Najväčšou chybou je nechať mäso rozmraziť cez noc, keď ho položíme na kuchynskú linku alebo do teplej vody. Tým vytvárame ideálne podmienky pre množenie baktérií, ktoré nám môžu uškodiť. Ak sa teda chcete vyhnúť žalúdočným problémom, rozmrazujte mäso v chladničke. Bude to trvať celú noc, ale proces prebehne pri správnej teplote.
Ako rýchlo rozmraziť mäso? Použite šikovnú metódu
Čo však robiť, keď ste zabudli včas rozmraziť mäso? Vtedy prichádza na pomoc mikrovlnná rúra. Vo výnimočných prípadoch možno zmrazené mäso pripraviť na spracovanie pomocou takéhoto zariadenia. Umiestnite mäso na tanier a potom na mikrovlnnej rúre nastavte funkciu rozmrazovania. Po niekoľkých minútach bude pripravené na ďalšie spracovanie, t. j. pečenie alebo vyprážanie. Treba však pamätať na to, že po takomto rozmrazení by sa mäso malo ihneď spracovať a v žiadnom prípade by sa nemalo znova zmraziť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Môže sa mrazené mäso pokaziť? Vyhnite sa jednej chybe a vydrží vám celé mesiace
Bravčová panenka je suchá a tvrdá? Pravdepodobne robíte dve základné chyby
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.