8.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Danilova Janna).
Banánové lievance sú ideálnym nápadom na rýchle raňajky alebo sladké popoludňajšie občerstvenie. Sú hotové za okamih a vyjdú mäkké a nadýchané. Ak sa vám na linke povaľujú banány, nečakajte a už teraz rozohrejte panvicu.
Banánové lievance alebo, ak chcete, banánové placky sú ideálne raňajky pre každého. Sú mäkké, nadýchané, krásne voňajú a, čo je dôležité, výborne chutia aj studené, takže sú ideálne do obedovej krabičky do práce alebo do školy. Recept na banánové lievance je jednoduchý a rýchly, ale základom sú správne banány. Najlepšie poriadne zrelé.
Banánové lievance – rýchly recept na raňajky
Ingrediencie:
- 250 g pšeničnej múky
- dva zrelé banány
- 200 ml kefíru
- celá čajová lyžička prášku do pečiva
- štipka škorice
- práškový cukor podľa chuti (dve polievkové lyžice by mali byť tak akurát)
- 2 vajcia
- tuk na vyprážanie
Banánové lievance – ako ich pripraviť:
- Vložte ošúpané banány do misky a roztlačte ich na kašu vidličkou. Potom pridáme kefír a vajcia. Zmiešajte dohromady.
- Do misky preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme škoricu a kryštálový cukor. Potom cesto intenzívne premiešajte lyžicou.
- Misku s cestom odstavíme na niekoľko minút, aby prášok do pečiva jemne nadýchal cesto. Medzitým rozohrejte panvicu s malým množstvom tuku. Odporúčame vyčistené maslo.
- Keď je panvica rozpálená, hlbokou lyžicou dávkujte porcie cesta. Smažte na miernom plameni z oboch strán. Lievance by mali byť ľahko opečené.
- Po opečení položte placky na papierovú utierku, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Podávajte s obľúbeným džemom, čokoládovým krémom alebo jednoducho posypané práškovým cukrom.
Tieto lievance môžete pripraviť aj s mliekom, cmarom alebo rastlinným nápojom. V takom prípade však odporúčame vyšľahať bielka zvlášť a pridať ich do cesta, aby bolo nadýchanejšie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vynikajúce jablkové lievance. Tieto bacuľaté placky zmiznú z vášho taniera rýchlosťou svetla
Tekvicové lievance. Budú ľahké a jemné, ale nezabudnite na korenie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.