9.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstocô/EllyGri).
Vafle sú klasikou raňajok a sladkých popoludní, no tie obyčajné môžu byť pre niekoho priveľa. Dnes vám však ponúkneme recept na vafle, ktoré sú jednoducho výnimočné. Nielen vďaka ich chuti – pridáme k nim aj veľmi obľúbenú zeleninu.
Všetci máme radi vafle. Spájame si ich s bezstarostnými dňami, dovolenkami a výletmi. Je to druh comfort food, ale priznajme si – kto z nás sa občas rád nepohráva s chuťami? Dnes pre vás máme recept na tekvicové vafle, ktoré sú úžasné – jemné a chrumkavé zároveň. Doplňte ich svojím obľúbeným džemom alebo šľahačkou – budete nadšení.
Tekvicové vafle – také tu ešte neboli
Ingrediencie:
- cca. 150 g tekvicového pyré (môžete použiť pyré z pečenej tekvice)
- 250 g hladkej pšeničnej múky
- 3/4 šálky mlieka
- 3/4 šálky vody
- štipka soli
- 1 plná polievková lyžica práškového cukru
- 2 vajcia
- škorica
- približne polovica kocky masla – musí byť rozpustené
- čajová lyžička prášku do pečiva
Tekvicové vafle – ako ich pripraviť:
- Na začiatku oddeľte bielka od žĺtkov. Bielka vyšľahajte do tuhej peny.
- Do misy so žĺtkami pridajte tekvicu, vodu a mlieko. Celú zmes rozmixujte. Potom postupne pridávajte preosiatu múku.
- Pridáme prášok do pečiva, soľ, škoricu a všetko spolu premiešame. Na konci miešania prilejte rozpustené maslo a pridajte bielky. Premiešajte a nechajte niekoľko minút odstáť.
- Predhrejte vaflovač a zľahka vymastite jeho plechy na pečenie. Potom pomocou lyžice naberajte porcie cesta na vafle a smažte ich dozlatista. V závislosti od výkonu vášho vaflovača to môže trvať 3 alebo aj 5 minút.
Takéto vafle vás prekvapia svojou chuťou a nadýchanosťou. Ak chcete prekvapiť svojich blízkych jedinečnou pochúťkou, nečakajte a vyberte zo skrine vaflovač.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nadýchané jogurtové lievance s prekvapením. Táto jesenná príloha je teraz v každej domácnosti
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.