12.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/ congerdesign).
Mnoho ľudí si nevie predstaviť sendviče bez masla. Z tohto dôvodu musí byť prítomné v každom dome. Po vytiahnutí z chladničky sa však ťažko a ťažko rozotiera. Môžeme ho v tejto situácii skladovať pri izbovej teplote?
Čerstvý chlieb natretý maslom sú pre mnohých najchutnejšie raňajky na svete. Najlepšie chutí, keď je maslo mäkké a dá sa ľahko natrieť na krajec chleba alebo rožok. Skladovaním masla v chladničke vydrží dlhšie čerstvé, no má to aj svoje nevýhody: hneď po vytiahnutí je tvrdé a hrudkovité.
Môže sa maslo skladovať mimo chladničky? Závisí to od typu
Aby bolo maslo nadýchané, niektorí ho vytiahnu z chladničky v dostatočnom predstihu a počkajú, kým trochu zmäkne. Nájdu sa aj ľudia, ktorí ho do chladničky nedávajú vôbec a celý čas ho držia na pulte v masle. Aj keď sa môže zdať logické, že mliečne výrobky vyžadujú neustále chladenie a nemali by sa uchovávať mimo chladničky, nie je to úplne prípad masla.
Môžete ho skladovať vo vzduchotesnom boxe v kuchyni, ale pod jednou podmienkou: musí byť solené. Tento druh masla sa kazí pomalšie, pretože vyšší obsah sodíka zabraňuje množeniu baktérií. Potom vydrží 2 týždne pri izbovej teplote.
Môže sa maslo pokaziť? Chladnička je najbezpečnejšia voľba
Ak je teplota v kuchyni nad 21 stupňov, maslo treba skladovať v chladničke. V opačnom prípade bude po niekoľkých dňoch celá kocka vhodná len do odpadu, pretože zožltne. Teplo urýchli kazenie masla, ktoré si pri tak vysokej teplote nedokáže udržať konzistenciu. Nesolené a ručne šľahané maslo by sa tiež malo neustále uchovávať v chladničke. Predtým, ako sa ho rozhodnete nechať na pulte niekoľko hodín či dní, oplatí sa skontrolovať jeho zloženie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Posypte ním sklo rúry a počkajte. Všetky nečistoty sa rozpustia bez drhnutia
Kam vyhodiť plesnivý chlieb? Stále končí v nesprávnych kontajneroch
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.