12.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zhukovskaya Olga).
Niekedy zemiakové placky počas vyprážania veľmi stmavnú, čo nemá negatívny vplyv na ich chuť, len na ich vzhľad. Ak chcete, aby vyšli krásne, chutné a chrumkavé, môžete použiť jednu prísadu. Nebudú tmavnúť a všetci sa budú čudovať, ako ste to dokázali.
Mnoho ľudí má osvedčený recept na zemiakové placky, ktoré sú skvelým pokrmom alebo chrumkavou prílohou k obľúbeným jedlám. Zemiaky však obsahujú enzým, ktorý spôsobuje ich rýchle stmavnutie. Reaguje s kyslíkom, takže placky získajú farbu, ktorá sa nie každému páči. S týmto problémom si môžete ľahko poradiť pomocou šikovného domáceho triku.
Čo sa dá urobiť, aby zemiaky na zemiakové placky neztmavli? Nie každý o tejto metóde vie
Existuje veľa receptov na zemiakové placky, ale žiadny z nich nedokáže zabrániť ich stmavnutiu. Zvyčajne je jediným riešením tohto problému smažiť zemiakové placky hneď po nastrúhaní, aby zemiaky nemali čas zmeniť farbu. Ale čo ak plánujete zemiakovú zmes na chvíľu odložiť a použiť ju o niekoľko hodín neskôr? Vtedy prichádza na pomoc jedna obľúbená prísada. Stačí jej len trochu, aby zemiakové placky nenadobudli nežiaducu farbu. Stačí, ak vrch zmesi bohato poprášite múkou, potom misu prikryjete utierkou a vložíte do chladničky. Tento šikovný trik zabráni tomu, aby zemiaky stmavli.
Prečo nie sú zemiakové placky chrumkavé? Odstráňte tieto chyby a budú perfektné
Pri príprave zemiakových placiek mnohí ľudia chcú, aby boli extrémne chrumkavé. Ako to dosiahnuť? Existujú tri časté chyby, ktoré treba odstrániť. Musíte vyvinúť správnu techniku vyprážania, aby boli placky chrumkavé. V prvom rade by sa zemiaková zmes nemala umiestňovať do príliš studeného oleja. Takisto by tam nemalo byť príliš málo oleja, pretože by sa placky mohli pripáliť. Ďalšou častou chybou je, že sa do oleja dá príliš veľa zemiakovej zmesi a placky sú príliš hrubé. Lepšie je rozotrieť ju na tenko, čím sa placky nielen rýchlejšie smažia, ale sú aj chrumkavejšie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Plnené zemiakové placky zmiznú v okamihu. Stred prekvapí chuťové bunky
Pri príprave placiek nesiahajte po zemiakoch, poznáme lepšiu zeleninu. Sú chrumkavejšie a chutnejšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.