17.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nelea33).
Zabudnite na klasický trojobal, ktorý sa od mäsa oddeľuje a rýchlo zmäkne. Vajíčkovú zmes nahraďte úplne iným výrobkom. Ryby, kuracie mäso alebo bravčová panenka tak získajú úplne inú chuť. Chrumkavý, šialene chutný a zlatistý výsledok je zaručený.
Domáce večere sú bezkonkurenčné. Niekedy sa však oplatí trochu experimentovať a skúsiť vymeniť špičkové produkty. Namiesto prípravy klasickej vajíčkovej zmesi sa teda rozhodnite pre mliečne výrobky. Bude chutná, zdravá a navyše chrumkavá!
Zlatistý a chrumkavý povrch bez vajíčka? Jednoducho ho nahraďte mliečnym výrobkom
Chrumkavé, zlatisté a šťavnaté – to sú vlastnosti, ktoré definujú dokonalé bravčové, hydinové alebo zeleninové rezne. Kľúčom k úspechu je, samozrejme, základná surovina, ale je to práve obal, ktorý dodáva celému výrobku wow efekt. Ako ju teda pripraviť, aby neopadávala, bola pekne opečená a chrumkavá? Ako sa ukázalo, je to možné aj bez použitia vajíčka.
Ako je známe, vajce slúži ako spojivo, ktoré starostlivo spojí mäso alebo zeleninu so strúhankou, panko alebo napríklad s kukuričnými vločkami. Na pomoc prichádza mlieko, ktoré sa používa napríklad na namáčanie bravčových kotliet alebo rýb pred obalením a vyprážaním. Mliečne výrobky sa dobre hodia aj ako alternatíva vajec. Stačí pridať korenie, naložiť výrobok do tohto dua a môžete začať!
Čo namiesto vajíčka? Siahnite po mliečnych výrobkoch a pocítite rozdiel
Namiesto vajec môžete na obaľovanie použiť aj prírodný jogurt, cmar alebo kefír! Všetky tieto látky dodajú mäsu chuť a príjemnú štruktúru, vďaka čomu bude jemné, šťavnaté a neskutočne chutné. Tip – ak sa vám uvedené prísady zdajú príliš husté, pridajte trošku vody, premiešajte a je hotovo. A nezaobíďte sa ani bez pridania aromatického korenia, ako je cesnak, bylinky, kari a feferónky.
Horčica a dokonca… majonéza sú tiež zaujímavou alternatívou vajec! Tieto obľúbené omáčky, ktoré sa používajú na šaláty alebo sendviče, sa môžu použiť aj ako predohra k vyprážaniu. Vďaka svojej štruktúre dokonale obalia porciu mäsa alebo zeleniny. Za zmienku stoja aj obalené ryby – a aj tu sa môžete zaobísť bez vajec. Stačí vám pivo alebo palacinkové cesto, čo je kombinácia, po ktorej si každý bude pýtať ďalšie, zatiaľ čo samotná ryba zostane šťavnatá a šialene chutná.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Čo použiť namiesto vajíčka do obaľovacích zmesí? Náhrady robia mäso chutným
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.