Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Celebrity,

Unikla scenáristom seriálu „The Crown“ v šiestej sérii pravda? Britský bulvár analyzoval nové epizódy seriálu

17.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alessia Pierdomenico shutterstock/mark reinstein). Na Netflixe práve debutovali prvé epizódy 6. série seriálu „The Crown“. Britský bulvár sa rozhodol overiť, do akej miery sú...

17.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alessia Pierdomenico shutterstock/mark reinstein).

Na Netflixe práve debutovali prvé epizódy 6. série seriálu „The Crown“. Britský bulvár sa rozhodol overiť, do akej miery sú udalosti zobrazené v seriáli pravdivé. Okrem iného sa spomínala aj tragická smrť a pohreb princeznej Diany.

Foto: shutterstock/Alessia Pierdomenico shutterstock/mark reinstein

V piatok mala na Netflixe premiéru šiesta séria seriálu „The Crown“. Záverečná časť seriálu o osudoch kráľovskej rodiny bola rozdelená na dve časti – už teraz si diváci platformy môžu pozrieť prvé štyri epizódy. O záverečnej sérii jednej z najpopulárnejších produkcií Netflixu sa v médiách hojne informovalo ešte pred jej premiérou. Najzaujímavejšie boli špekulácie o tom, ako scenáristi zobrazia tragickú smrť princeznej Diany. Hovorilo sa napríklad, že matka Williama a Harryho sa objaví v jednej epizóde…. v podobe ducha.

„The Crown“. Britský bulvár analyzuje prvé epizódy šiestej série

Hoci šiesta séria seriálu „The Crown“ ešte len stihla debutovať na Netflixe, zahraničné médiá ju už stihli podrobiť dôkladnej analýze. Britský denník Daily Mail zašiel o krok ďalej a rozhodol sa overiť pravdivosť udalostí zobrazených v prvých štyroch epizódach. Na webovej stránke bulvárneho denníka bol uverejnený rozsiahly článok, ktorého autor porovnal niekoľko scén zo šiestej série produkcie s realitou.

V prvej epizóde sa denník Daily Mail venoval rozhovoru medzi kráľovnou a Tonym Blairom, v ktorom sa panovníčka pýtala na podrobnosti stretnutia šéfa vlády s Dianou v Chequers. Blair spomenul, že vojvodkyňa bola presvedčená, že má krajine stále „čo ponúknuť“, a spýtal sa, či by vláda mohla využiť jej talent pri plnení oficiálnych úloh. Ako upozorňuje Daily Mail, stretnutie Blaira a Diany v Chequers sa skutočne uskutočnilo a bývalý premiér ho dokonca opísal v životopise. Politik však naznačil, že sa s vojvodkyňou nezhodli v otázkach, o ktorých sa diskutovalo – hoci neprezradil, o čom presne rozhovor bol, podľa neho vraj Dianu „rozčúlil“.

Denník Daily Mail sa venoval aj slovám kráľovnej z rozhovoru s Blairom. V reakcii na zmienku o Diane Alžbeta neprejavila veľké nadšenie z možnej novej úlohy svojej nevesty – naznačila, že „buď si v kráľovskej rodine, alebo si mimo.

Denník Daily Mail poznamenal, že nie je jasné, či sa rozhovor medzi kráľovnou a premiérom skutočne uskutočnil. Podľa autora však zobrazená reakcia Alžbety II. celkom zodpovedá panovníčkiným názorom na povinnosti kráľovskej rodiny. Ako príklad bol uvedený princ Harry, ktorý v dokumente Netflixu prezradil, že počas stretnutia v Sandringhame navrhol nové úlohy pre seba a Meghan za predpokladu, že budú čiastočne vykonávať kráľovské povinnosti. Princovu myšlienku odmietli jeho príbuzní, najmä Charles a William. Podľa bulvárneho novinára mohla mať podobný názor aj kráľovná.

Prvá epizóda seriálu „The Crown“ ukázala narodeninovú oslavu, ktorú princ Charles usporiadal pre Camillu. Kráľovná sa síce odmietla zúčastniť, ale prišla princezná Margaret, ktorá neskôr zavolala svojej sestre a snažila sa ju presvedčiť, aby akceptovala vzťah s jej synom. Ako upozorňuje Daily Mail, prítomnosť Margaret na Camillinej narodeninovej oslave nebola nikdy potvrdená. Nie je tiež jasné, čo si princezná myslela o Charlesovej partnerke.

„The Crown“ o vzťahu Diany a Dodiho Al-Fayeda a tragickej smrti vojvodkyne

Pri analýze druhej epizódy seriálu „The Crown“ sa autor článku zameral na vzťah Diany a Dodiho Al-Fayeda. Okrem iného spomenula scénu, v ktorej kráľovnin tajomník počas stretnutia v Buckinghamskom paláci vyjadruje obavy o vzťah páru. Princezná Anna medzitým naznačuje, že vzťah by mohol Al-Fayedovi uľahčiť získanie britského občianstva. Podľa bulváru mala kráľovská rodina skutočne pochybnosti o vzťahu Diany a Dodiho. Bývalý komorník – Dianin Paul Burrell – na otázku o pocitoch kráľovnej voči páru pri vyšetrovaní uviedol, že „kráľovná mala obavy o budúcnosť“. Tony Blair medzitým vo svojej biografii prezradil, že v Chequers povedal Diane, že jej vzťah „je problém“. Zmienka o Dodiho národnosti však nebola overená.

V knihe „The Crown“ sa objavili aj náznaky, že to bol Mohammed Al-Fayed, kto dal svojho syna a vojvodkyňu dohromady. Podľa bulvárneho novinára to môže byť pravda. Mohammed sa totiž priatelil s Dianou a keď pozval vojvodkyňu na svoju jachtu, presvedčil svojho syna, aby sa k nim pridal – aj keď bol Dodi v tom čase zasnúbený. Práve počas dovolenky sa mala zrodiť ich náklonnosť. Novinárka spomenula aj moment z druhej epizódy seriálu „The Crown“, keď princ William nazval Dodiho „čudákom“. Podľa jej názoru je to však nepravdepodobné – keďže Harry v životopise uviedol, že on a jeho brat sa tešili z matkinho šťastia.

Ako opisuje Daily Mail, v tretej epizóde seriálu The Crown tvorcovia naznačili, že dôvodom návštevy Diany a Dodiho v Paríži bol zásnubný prsteň, ktorý sa Al-Fayedovi predtým nepodarilo kúpiť v Monte Carle. Ukázala sa aj scéna žiadosti o ruku, ktorú lady Di odmietla. Bulvár však upozorňuje, že nebolo dokázané, že tento muž kúpil prsteň pre vojvodkyňu. Výpovede, pokiaľ ide o údajnú žiadosť o ruku, sú tiež rozporuplné. V seriáli bol ukázaný aj posledný Dianin telefonický rozhovor s Williamom a Harrym. V tejto scéne sa synovia pýtali svojej matky, či sa zasnúbila s Dodim Al-Fayedom, ktorý tiež uviedol, že potrebuje vo svojom živote urobiť nejaké zmeny. Vojvodkynini synovia sa o tomto rozhovore verejne vyjadrili len raz – Harry v dokumente o svojej matke priznal, že si nepamätá, o čom bol. Podľa bulváru je preto pochybné, že v rozhovore zazneli emotívne vyhlásenia.

Konečne sa dostávame k téme Dianinej tragickej smrti v Paríži. Štvrtá epizóda obsahovala moment, keď sa Harry dozvedel o tragédii. Tu scenárista upozornil na jeden detail – na scéne bol prítomný princ William, ale Harry v životopise uviedol, že jeho brat v tej chvíli nebol s ním. V seriáli „The Crown“ bola zobrazená aj diskusia kráľovskej rodiny o Dianinom pohrebe. Kráľovná a princ Philip boli v seriáli proti štátnemu obradu, ale Charles trval na tejto forme poslednej rozlúčky s vojvodkyňou. Ako upozorňuje Daily Mail, kedysi sa povrávalo, že palác je proti štátnemu obradu. Tie však boli vyvrátené v oficiálnom vyhlásení kráľovskej rodiny. Článok Daily Mail tiež vyvracia domnienku, že Alžbeta sa po Dianinej smrti vrátila do Londýna po tom, čo videla jej ducha. Bulvár poukazuje na to, že na panovníčku bol v tom čase vyvíjaný obrovský tlak verejnosti – takýto krok požadovali nielen jej poddaní, ale aj premiér. Podľa webovej stránky kráľovná nepotrebovala žiadny ďalší impulz, aby sa rozhodla pre návrat.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Meghan Markle a princ Harry ma zavolali na pomoc ako terapeuta po odstúpení od kráľovských povinností: Tyler Perry

Posledné chvíle kráľovnej Alžbety II. Princ William sa k princovi Harrymu správal kruto


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Princ William sa na verejnosti opäť predviedol so strniskom. Komentáre sa rozchádzajú

6.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/simon123). Princ William sa opäť predstavil so sexi strniskom. Fanúšikovia ohodnotili zmenený vzhľad manžela vojvodkyne Kate. Vyzerá dobre? Princ…

Ťažké časy pre vojvodkyňu Kate. Ide o jej deti

03.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: snímka obrazovky youtube.com/@princeandprincessofwales shutterstock/Lwsi cox). Zdá sa, že vojvodkyňu Kate opäť čakajú ťažké časy. Tentoraz ide o odlúčenie od…

Ben Affleck je opäť single. Využije Jennifer Aniston situáciu? „On je presne jej typ“

03.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Featureflash Photo Agency shutterstock/Joe Seer). Ben Affleck už nie je s Jennifer Lopez. Vďaka tomu sa herec vracia na…

Jennifer Lopez zverejňuje fotografie z dovolenky BEZ Bena Afflecka. Boli vyslovené výrečné slová

02.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/jlo/). Ako informovali zahraničné médiá, Jennifer Lopez sa rozvádza s Benom Affleckom. Teraz zverejnila príspevok, v ktorom zhrnula svoju…

Brad Pitt prvýkrát ukázal svetu svoju milovanú. Ines de Ramon debutovala po boku herca v Benátkach

02.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Andrea Raffin). Správy o vzťahu Brada Pitta a Ines de Ramon sa na internete objavovali už dlhšie. Napokon si…

Auto Trendy

Od klavíra po allegro - zvuk novej Alfy Romeo 33 Stradale poteší všetkých nadšencov

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Alfa Romeo oznamuje, že dynamický vývoj modelu 33 Stradale prebieha podľa plánu, a ponúka nám ukážku zvuku motora exkluzívneho superauta. Alfa Romeo

Nové SUV bude mať celosvetovú premiéru v novembri

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Čínsky gigant SAIC neustále rozvíja svoje výrobky a technológie, ktoré sa v nich používajú, napriek nepriaznivej colnej politike, ktorú voči nemu uplatňuje Európska únia. Teraz…

Nový Nissan Patrol debutuje v Abú Zabí. Toyota Land Cruiser má vážneho konkurenta

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nissan predstavil novú generáciu SUV Patrol v Abú Zabí. Nový Patrol má za cieľ zdolať Toyotu Land Cruiser. Nissan predstavil novú generáciu SUV

Továreň Audi v Bruseli sa nezachráni. Zástupca výrobcu dostal veľmi nevďačnú misiu

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Audi už dlhé mesiace čelí kríze vo svojej bruselskej továrni. Dokonca sa plánovalo, že sa tu budú vyrábať aj modely iných značiek koncernu Volkswagen. Dnes…

Facelift modelu Kia EV6 debutuje s väčším dojazdom a rýchlejším nabíjaním

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nech si o novom dizajne svetlometov hovoríte, čo chcete, prepracovaný model EV6 je stále lepší ako predtým, má väčší dojazd a rýchlejšie nabíjanie.

Reklamy v aute? Ford už podal patent na systém, ktorý to umožní

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Reklamy nás sprevádzajú každý deň. Na uliciach, v televízii, v rádiu alebo v aplikáciách, ktoré používame. Spoločnosť Ford chce, aby sme zažili radosť zo sledovania…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov