19.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/irina2511).
Piškóty sú jednoduché koláče, no niektorí ľudia ich považujú za zložité na prípravu, ale s týmto receptom to tak už nebude. Ak dodržíte jedno pravidlo, zaručujeme vám, že sa vám koláčik roztopí v ústach. Na to budete potrebovať mlieko.
Piškóty sa môžu vrstviť s džemom, ovocím a rôznymi polevami. My sme sa rozhodli reprodukovať piškótový koláč, ktorý je známy v latinských krajinách. Tu sa používa metóda, vďaka ktorej je piškóta chutnejšia a vlhkejšia.
Tres Leches je dezert obľúbený v Latinskej Amerike. Vyznačuje sa originálnou prípravou, pri ktorej sa upečený piškótový koláč namáča do zmesi kondenzovaného mlieka. Vďaka tejto metóde si môžeme vychutnať originálnu chuť, ako aj nezabudnuteľnú štruktúru. Hotový koláč sa na noc uloží do chladničky a na druhý deň sa ozdobí šľahačkou a čerstvým ovocím.
Recept na mliečny koláč Tres Leches
Ingrediencie
- 6 vajec,
- 220 g cukru,
- 1 lyžička vanilkového extraktu,
- 120 ml mlieka,
- 225 g múky,
- štipka soli,
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva.
Ingrediencie na mliečnu omáčku
- 250 ml nesladeného kondenzovaného mlieka,
- 300 ml sladeného kondenzovaného mlieka.
Ďalšie ingrediencie
- šľahačka,
- čerstvé ovocie.
Spôsob prípravy
- Najprv začnite s prípravou piškótového cesta. Oddeľte bielky od žĺtkov a vyšľahajte ich s lyžicou cukru do tuhej peny. Žĺtky vymiešajte so zvyšným cukrom do hladka.
- Do žĺtkov nalejte mlieko a vanilkový extrakt a premiešajte. Teraz môžete pridať bielky a pomocou stierky ich spojiť s druhou zmesou, robte to opatrne. Úplne nakoniec pridajte preosiatu múku, prášok do pečiva a soľ. Opäť miešajte, kým sa úplne nespojí.
- Pripravené cesto nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie. Vložte ho do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 30 minút. Potom nechajte piškótový koláč vychladnúť.
- Kým sa piškótový koláč pečie, pripravte si mliečnu omáčku. Obe mlieka nalejte do misy a niekoľko okamihov mixujte na stredných otáčkach mixéra.
- Vychladnutý piškót popichajte vidličkou, vrch natrite mliekom a zabaľte do alobalu. Koláč vložte na noc do chladničky. Počas tejto doby koláč absorbuje všetko mlieko.
- Na druhý deň koláč natrite šľahačkou a ozdobte čerstvým ovocím. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Každý ich pozná, ale nikto ich v tejto verzii nerobí. Zjedia sa rýchlejšie ako klasické kotlety
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.