20.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Arina P Habich).
Pudingový krém je vhodný do mnohých tort a dezertov. Môžete ho použiť na prípravu lahodnej palacinky, dať ho do krehkých tartaletiek alebo ho natrieť na tenké oblátky. Možností je veľa, ale bez dobrého krému z toho nič nebude. Moja babička hovorí, že kľúčom k úspechu je pridať túto prísadu.
Ak chcete dosiahnuť dokonale hladký pudingový krém, dávajte si pozor na niekoľko častých chýb. Mnohé ženy pridávajú príliš studené maslo alebo šľahajú zmes príliš dlho, takže puding už nie je hustý a zamatový. To však nie je všetko, čo treba mať na pamäti. Moja babička pridáva do krému aj žĺtky. To dodáva krému hĺbku chuti a krásnu, mierne žltú farbu. Na takýto krém by boli hrdí aj najlepší kuchári.
Zloženie:
- 500 ml tučného mlieka,
- 3 žĺtky,
- 3/4 šálky bieleho cukru,
- 2 balíčky vanilkového cukru,
- 3/4 šálky celozrnnej múky,
- 2 polievkové lyžice zemiakovej múky,
- 100 g masla.
Domáci puding, chutný ako od babičky. Zješ ho skôr, ako upečieš koláč
- Do hrnca nalejte 400 ml mlieka. Priveďte ho do varu na miernom ohni.
- V samostatnej miske vyšľahajte žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do nadýchanej peny.
- K žĺtkom a cukru pridajte pšeničnú múku, zemiakovú múku a zvyšných 100 ml mlieka.
- Vajíčkovú zmes vlejte do vriaceho mlieka. Celú zmes za stáleho miešania varte, aby sa nevytvorili hrudky.
- Keď krém zhustne, odstavte hrniec z ohňa.
- Nechajte krém vychladnúť na chladnom mieste.
- Medzitým vymiešajte mäkké maslo, kým nie je nadýchané.
- Vychladnutý puding po častiach pridávajte do maslovej zmesi a miešajte, kým krém nebude dokonale hladký.
Hotový pudingový krém môžete použiť na plnenie tort, sušienok a iných domácich dezertov a pečiva. Ak nemôžete použiť všetok krém naraz, dajte ho do čistej nádoby a uchovávajte v chladničke. Majte však na pamäti, že nevydrží dlhšie ako tri dni, takže si počas tohto obdobia naplánujte pečenie, na ktoré sa vám bude hodiť domáci a šialene zamatový pudingový krém.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.