20.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/mnimage).
Zeleninové placky sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov. Najobľúbenejší spôsob je pripraviť ich zo zemiakov a tiež z cukety. V tomto recepte si ukážeme, že nielen tieto dve druhy zeleniny sa pri tomto spôsobe prípravy výborne hodia. Na túto ingredienciu ani nepomyslíte, ale placky z nej sú naozaj vynikajúce.
Zeleninové placky sú jednoduchým a rýchlym jedlom, ktoré pripravujeme dosť často. Na ich prípravu môžete použiť najrôznejšie prísady, ale my vždy siahame po tých najobľúbenejších. Najobľúbenejšie sú zemiakové placky a niet divu, keďže sú známe po celom svete a dajú sa jesť takmer v každej reštaurácii. My však ukážeme, že toto jedlo sa dá pripraviť lepšie, ak použijeme inú zeleninu.
Fazuľové placky nie sú vôbec populárne. V skutočnosti o nich takmer nikto nevedel, nieto aby ich ochutnal. Ak je to aj pre vás novinka, je to znamenie, aby ste ich pripravili na najbližšiu večeru. Je však dôležité si uvedomiť, že ich príprava si vyžaduje predprípravu. Fazuľu je potrebné deň vopred namočiť a potom poriadne uvariť. Tieto placky chutia skvele s kôprom a hubovou omáčkou.
Recept na fazuľové placky
Ingrediencie:
- 300 g suchej fazuľovej zmesi
- konzerva kukurice
- 2 zemiaky
- 3 vajcia
- cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice horčice
- čajová lyžička majoránky
- 100 g strúhanky
- olej na vyprážanie
- soľ
- korenie
Spôsob prípravy:
- Prvým krokom je príprava fazule. Deň predtým ju dôkladne opláchnite a vložte do misky s vodou. Takto zeleninu nechajte cez noc.
- Na druhý deň vložte fazuľu do hrnca a zalejte ju vodou. Hrniec postavte na oheň a varte, kým zelenina nezmäkne, čo trvá približne 60 minút. 20 minút pred koncom varenia pridajte k fazuli ošúpané a na menšie kúsky nakrájané zemiaky.
- Po tomto čase zeleninu sceďte, odmerajte hrsť fazule a zvyšok rozmixujte mixérom na pyré.
- Do zmesi pridajte kukuricu scedenú z tekutiny, zvyšok fazule a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte prelisovaný cesnak, vajcia a horčicu. Prísady ochuťte majoránom, soľou a korením. Dôkladne premiešajte, kým sa úplne nespoja.
- Zo zmesi vytvorte placky. Každú obalíme v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista. Podávajte s domácou kôprovou omáčkou alebo kyslou smotanou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.