23.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nadianb).
Už viackrát sme písali o jednoduchých jedlách na večeru, ktoré pripravíte za pár okamihov. Toto jedlo je tiež jedným z nich a miluje ho mnoho ľudí. Na jeho prípravu nepotrebujete výnimočné zručnosti. Jeho príprava vám zaberie len chvíľku.
Cestovinové jedlá sú obľúbené u väčšiny z nás. Sú to tie, s ktorými môžete kombinovať doslova čokoľvek a stále z nich bude úžasné jedlo. Poznáme aj veľa omáčok na cestoviny, ale nič nechutí lepšie ako najobľúbenejšia klasika. Toto jedlo patrí do tejto kategórie a niektorí ľudia ho môžu jesť aj niekoľkokrát týždenne.
O cestovinách so špenátom už počul asi každý. Toto triviálne jedlo si našlo cestu do našich sŕdc a kuchýň oveľa skôr. Základná verzia tohto jedla vyžaduje cestoviny zmiešané so smotanovou a špenátovou omáčkou. My sme však do klasického receptu pridali vlastnú obmenu, a to pridaním kuracieho mäsa a sušených paradajok.
Recept na cestoviny so špenátom
Zloženie:
- 300 g cestovín tagliatelle,
- 350 g čerstvého špenátu,
- 200 g kuracích pŕs,
- niekoľko sušených paradajok,
- 2 strúčiky cesnaku,
- malá cibuľa,
- 1/3 šálky 30 % smotany,
- čajová lyžička sladkej mletej papriky,
- štipka štipľavej papriky,
- soľ,
- korenie,
- čajová lyžička masla,
- žltý syr na posypanie,
- syr feta na ozdobu.
Spôsob prípravy:
- Vložíme cestoviny do osolenej vriacej vody a uvaríme ich podľa pokynov na obale. Scedíme a necháme mierne vychladnúť.
- Kuracie mäso očistíme od chrupaviek a blán a nakrájame na stredne veľké kocky. Vložíme ho do misy, potrieme trochou oleja, posýpeme oboma paprikami, soľou a korením. Dôkladne premiešame a opečieme na panvici.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Pridáme ju k vyprážanému mäsu a necháme na ohni, kým nezhnedne. Po opečení odstránime z ohňa.
- Čerstvý špenát dôkladne opláchneme, osušíme a odstránime tvrdšie stonky. Môžeme ho aj trochu nakrájať. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom špenátové listy. Posypeme soľou a korením a premiešáme.
- Keď špenát mierne zmäkne, pridáme k nemu orestované mäso a cibuľu. K ingredienciám pridáme smotanu a pridáme aj nakrájané sušené paradajky. Premiešame a necháme na ohni, kým mierne nezhustne.
- Na samom konci pridáme do panvice cestoviny a premiešame. Pred podávaním posypeme vrch pokrmu nastrúhaným žltým syrom a syrom feta. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najlepšia omáčka na cestoviny. Chutí ako v Taliansku
Čo pripraviť na večeru za menej ako 5 eur? Tu sú tri šialene chutné a lacné jedlá
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.