24.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Everett Collection).
V posledných rokoch je zrejmý návrat k prírode, pokiaľ ide o metódy starostlivosti a zdravie. Staromódne, babičkovské spôsoby šetria peniaze a zvyčajne sa vyznačujú veľkou účinnosťou. To je napríklad prípad jablčného octu, ktorý v súčasnosti na internete vyvoláva vlny. Zdravotné vlastnosti tohto zlatého „elixíru“ chvália najväčšie svetové celebrity.
Medzi nimi sú Victoria Bekcham, Hailey Bieber a Kourtney Kardashian. Tieto celebrity otvorene hovoria o blahodarných účinkoch konzumácie jablčného octu, a to už niekoľko rokov. Teraz však „octový trend“ ovládol sociálne médiá a čoraz viac používateľov internetu vyhlasuje, že tento nápoj konzumuje. Najmä preto, že stojí drobné a je veľmi pravdepodobné, že viacerí z nás ho nájdu vo svojej kuchynskej skrinke.
Ako konzumovať jablčný ocot? V prvom rade nikdy nepite ocot, ktorý nie je zriedený! Stačí jedna polievková lyžica rozmiešaná v pohári vody. Po vypití nápoja si zakaždým dôkladne vypláchnite ústa. A najlepšie je užívať tento zdravý elixír na lačný žalúdok alebo pol hodiny pred jedlom.
Celebrity ho milujú. Tento elixír zdravia sa stal skutočným hitom
Prečo sa jablčný ocot stal takým populárnym? Podľa niektorých je to prvok, ktorý napomáha tráveniu a rýchlejšiemu metabolizmu. Dôležité je, že jablčný ocot obsahuje živé bakteriálne kultúry, ktoré ovplyvňujú rovnováhu črevnej flóry. Okrem toho je to prírodný antioxidant, ktorý bojuje proti voľným radikálom – zodpovedným napríklad za proces starnutia pokožky. Vyrovnáva tiež pH, hladinu cholesterolu a cukru.
Aj napriek všetkým týmto vzácnym vlastnostiam v arzenáli nie je jablčný ocot liekom na všetky zdravotné problémy. Stále by sa mal považovať len za doplnok vyváženej stravy a zdravého životného štýlu, za súčasť každodennej rutiny.
Takisto, ako každá takáto „podpora „, môže mať vedľajšie účinky. Preto je naozaj dôležité poradiť sa s lekárom predtým, ako zaradíme akýkoľvek produkt do našej každodennej rutiny. Najmä preto, že jablčný ocot, konzumovaný v nadmernom množstve a neriedený, poškodzuje sklovinu zubov, čo spôsobuje ich žltnutie. Neodporúča sa ani osobám s citlivým tráviacim systémom, pretože môže dráždiť tráviaci systém a dokonca narušiť kyslozásaditú rovnováhu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jedzte len počas týchto hodín. Schudnete a vaše zdravie sa zlepší
Tri prípravky na nedostatky. Rýchle doplnenie zásob v tele
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.