25.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladislav Noseek).
Cheesecake je výnimočne všestranný koláč. Je vhodný na podávanie na elegantných večierkoch aj na konzumáciu doma v príjemnej spoločnosti. Recept na cheesecake má mnoho názvov. Každý šéfkuchár má však rovnaký cieľ – upiecť koláč, ktorý sa nerozpadá a je nadýchaný a jemný. Tieto účinky môžete dosiahnuť pridaním neobvyklých prísad do koláča. Pripravili sme dva návrhy: nepečený a pečený cheesecake. Neobvyklé prísady vás prekvapia.
Jednoduchý recept na cheesecake je nevyhnutnosťou pre každého kuchára
Nevenujete sa často domácemu pečeniu, pretože necítite, že by vás cukrárstvo volalo? Odradili vás predchádzajúce neúspechy? Začnite svoje kulinárske úsilie jednoduchým cheesecakom. Časom prídu na rad aj zložitejšie recepty. Hoci naše recepty nie sú zložité, uspokoja aj skúsenejších kuchárov, ktorí hľadajú rozmanitosť. Dajte sa do práce!
Nepečený cheesecake s mascarpone chutí vynikajúco. Do zmesi pridajte jedno ovocie
Tento nepečený cheesecake na sušienkach sa nehodí len na leto. Nevyžaduje si použitie rúry, takže sa nemusíte obávať, že sa dezert opadá. Vyzerá elegantne a lákavo, takže ho môžete podávať na vianočných a iných domácich večierkoch. A chuť? O tú sa postará netradičný prídavok do cheesecaku. Do tvarohovej zmesi pridajte hrušku.
Potrebné ingrediencie:
- 1 zrelá hruška
- 500 g syra mascarpone
- ½ šálky kryštálového cukru
- asi 200 g sušienok
Spôsob prípravy:
- Hrušku umyte, ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle.
- Šťavu nevylievajte! Vďaka tomu zostane koláč príjemne vlhký.
- Nastrúhané ovocie zmiešame s mascarpone a cukrom. Hmota by mala byť hladká. Uistite sa, že v nej nie sú žiadne hrudky.
- Dno formy vyložíme rozdrvenými piškótami, na ne poukladáme syrovo-ovocnú zmes.
- Dajte do chladničky aspoň na dve hodiny stuhnúť.
Ľahký a jemný – to je ten druh pochúťky, ktorá pristane na vašom stole.
Čo môžete urobiť, aby vám cheesecake nespadol? Recept so zemiakmi
Nie, nie je to chyba. Vďaka pridaniu varených zemiakov do cheesecaku je upečený výrobok kyprý a neopadáva. Navyše sa vytráca riziko, že bude suchý. Pri správnom pomere nebude dezert chutiť ako čipsy alebo zemiaková kaša. Neobjavná prísada mu urobí len dobre.
Zoznám ingrediencií:
- 250 g varených zemiakov
- 750 g tvarohu
- 350 g cukru
- 150 g masla
- 6 vajec
Recept krok za krokom na cheesecake so zemiakmi:
- Vychladnuté zemiaky spolu s tvarohom trikrát pomeľte
- Oddeľte bielky od žĺtkov a bielky vyšľahajte do peny
- Žĺtky zmiešame s cukrom a maslom
- Ingrediencie premiešajte stierkou alebo drevenou lyžicou
- Preneste na plech vyložený papierom na pečenie
- Pečte 40 minút pri 180 °C
Nezdá sa vám recept na cheesecake zložitý? Len nezabudnite koláč chladiť pomaly – bez toho, aby ste ho vyťahovali z rúry s pootvorenými dvierkami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.