27.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/atnadro).
Mnoho ľudí vôbec nevenuje pozornosť dnu panvice. To je chyba. Hoci neprichádza do kontaktu s jedlom, nečistoty, ktoré sa na ňom hromadia, ovplyvňujú komfort a kvalitu varenia. Napriek zdaniu nie je ťažké túto oblasť vyčistiť. Musíte len vedieť, ako na to.
Babičkin recept na spálené dno panvice
Pripálené dno panvice je ťažké prehliadnuť, pretože pri vyprážaní vydáva charakteristický nepríjemný zápach. A keď po tomto povrchu prejdete rukou, bude na dotyk nerovný, drsný alebo pokrytý mastným zvyškom. Používanie takejto panvice podporuje pripálenie jedla a nerovnomerný ohrev. Okrem toho je to z dlhodobého hľadiska jednoduchý spôsob, ako panvicu nenávratne poškodiť.
Priznajte si, ruku na srdce, kto z vás kontroluje spodnú stranu svojej panvice. Oplatí sa to urobiť aspoň teraz. Ak je špinavá a pripálená, poradíme vám, ako sa s problémom rýchlo vysporiadať.
Moja stará mama mala vlastný patent na spálené dno panvice. Na odstránenie nečistôt používala pastu z jedlej sódy. Jej príprava je triviálna. Stačí, ak do sódy pridáte malé množstvo vody, aby ste získali hustú konzistenciu. Potom je potrebné povrch dôkladne vydrhnúť. Možno bude potrebné nechať pastu pôsobiť pol hodiny. Po uplynutí tejto doby je potrebné dno opäť vydrhnúť.
Ďalšou metódou je ponoriť dno panvice na niekoľko minút do horúcej vody s prostriedkom na umývanie riadu a opäť vydrhnúť. A ak je problémom hrdza, môže pomôcť ocot. Tu je potrebné dať si trochu viac času, až 24 hodín, ale účinok stojí za to počkať.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento prípravok fungoval ako rozpúšťadlo. Mastnota z digestora sa uvoľní za 15 minút
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.