29.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SylwesterL).
Škótske vajcia sú jedlo, ktoré sa perfektne hodí ako samostatné jedlo, ale aj ako ideálne občerstvenie na večierky a veľké stretnutia. Recept je jednoduchý, no treba si dať pozor na čas varenia a ešte jednu veľmi dôležitú ingredienciu.
Škótske vajcia sú napoly uvarené vajcia, pevne pokryté vrstvou mletého mäsa a vyprážané. Toto je recept na sýte jedlo, ktoré môžete podávať s hranolkami a čerstvým šalátom alebo ako snack s tatárskou omáčkou. Dôležité je vajcia správne uvariť – žĺtok by mal byť polotekutý a mäso kompaktné, preto si nevyberajte chudé mäso.
Škótske vajcia – recept
Ingrediencie:
- 10 napoly uvarených vajec
- 500-600 g mletého bravčového alebo hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- strúhanka
- pšeničná múka
- soľ, korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Ako na to?
- Uvarené vajcia ošúpeme, pričom dáme pozor, aby sa nerozlial žĺtok.
- Pridajte mäso, nakrájanú cibuľu, soľ a korenie podľa chuti a trochu múky, aby sa zmes spojila.
- Každé vajce dôkladne obalíme v zmesi mletého mäsa a dobre premiešame. Potom obalíme v strúhanke.
- V širokom hrnci zohrejte veľké množstvo oleja a keď je horúci, pridajte škótske vajcia.
- Smažte, kým mäso nie je zlaté a chrumkavé. Podávajte ihneď teplé alebo studené.
Ak chcete, môžete si vyrobiť mini škótske vajíčka. Stačí použiť prepeličie vajíčka – táto verzia vás a vašich blízkych určite pozitívne prekvapí.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Žiadne pečenie ani balenie. Mama a stará mama budú nadšené, keď uvidia tento recept
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.