30.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rawpixel.com).
Ako pripraviť tú najlepšiu polevu na vianočné perníky a sušienky? No, zdá sa to triviálne, ale niekedy poleva steká z koláčikov a poškodzuje všetko naokolo a na roztomilé vzory môžeme zabudnúť. Máme však osvedčený recept, vďaka ktorému urobíte polevu za chvíľu a potrebujete len tri ingrediencie.
Najkrajšie na výrobe vianočných perníkov je, samozrejme, ich zdobenie. A hoci takmer v každom obchode dostanete hotové instantné polevy, nebudeme si klamať – tá, ktorú si vyrobíte sami, je najlepšia. Recept na polevu je jednoduchý a tá, o ktorej vám dnes povieme, vychádza hustá a dajú sa s ňou na perníkoch vykúzliť tie najkrajšie vzory.
Ako vyrobiť perníkovú polevu? Tento recept nikdy nesklame
Ingrediencie:
- 300 g práškového cukru
- 3 plné polievkové lyžice teplej vody
- šťava vytlačená z polovice veľkého citróna
- navyše: trochu potravinárskeho farbiva alebo niekoľko kvapiek mandľového oleja
Najlepšia poleva – ako ju vyrobiť:
- Do misky nasypte práškový cukor. Môžete ho pretrieť cez jemné sitko, aby v ňom neboli hrudky – to vám uľahčí prácu.
- Do práškového cukru pridajte vodu, tri polievkové lyžice citrónovej šťavy a 2 – 3 kvapky vybranej arómy. Intenzívne miešajte lyžicou, kým nevznikne hustá, jednoliata poleva.
- Polevu môžete rozdeliť na časti a do každej časti pridať trochu potravinárskeho farbiva alebo napr. malinovej šťavy.
- Polevu dajte do malej striekačky (ale občas ju vložte do teplej vody, pretože poleva pomerne rýchlo tuhne). Môžete použiť aj cukrárske pero. Takto pripravená poleva je nielen chutná, ale nezašpiní ani polovicu kuchyne.
Táto poleva je samozrejme ideálna nielen na perníky a sušienky, ale aj na najrôznejšie koláče.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.