9.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/pbd Studio).
Čerstvý, voňavý a mäkký chlieb sa zvyčajne kupuje v obchodoch alebo pekárňach. Nemožno však poprieť, že domáci chlieb chutí najlepšie. Takto máme stopercentnú istotu, čo jeme. Tento chlieb je takýmto príkladom a jeho príprava je šialene jednoduchá. Neobsahuje žiadne základné suroviny a nemusíte ho miesiť.
Chlieb je potravina, ktorá sa nachádza v každej domácnosti. Používa sa na sendviče, toasty, ako aj ako príloha k obedom a šalátom. Niektorí ľudia si bez neho nevedia predstaviť deň, preto si robia veľké zásoby. Aby ste si však naplno vychutnali jeho chuť, niekedy sa oplatí pripraviť si ho sami. Takto viete, čo jete a čo v ňom je. Niekedy sa vám však nechce miesiť a hniesť cesto. Nemusíte sa však úplne vzdať pečenia chleba. Chlieb môžete pripraviť z úplne iných surovín a vynechať tak oba tieto kroky.
Chlieb podľa nášho receptu je jedinečný a neopakovateľný. Prečo? Neobsahuje múku, droždie a nemusí sa miesiť. Pozostáva z pohánkových krúp, slnečnicových semienok a trochy korenia. Aby však vyšiel dostatočne dobrý, potrebuje čas. Jeho príprava si vyžaduje trpezlivosť, ale za tú chuť to stojí.
Recept na chlieb bez múky a droždia
Ingrediencie:
- 400 g bielej pohánkovej krupice
- 200 g slnečnicových semien
- 2 čajové lyžičky soli
- pol čajovej lyžičky cukru
Spôsob prípravy:
- Pohanku vložte do sitka a dôkladne ju prepláchnite. Vložte ju do misky a zalejte vodou tak, aby bol celý jej povrch pokrytý. Prikryte a nechajte stáť zakryté približne 24 hodín.
- Po uplynutí tejto doby odlejte prebytočnú vodu a rozmixujte ju mixérom na hladkú kašu. Pridajte soľ, cukor a slnečnicové semienka a premiešajte.
- Zmes preložte do formy na pečenie vyloženej papierom na pečenie. Vrch uhlaďte stierkou a opäť nechajte zmes prikrytú cez noc.
- Po tomto čase vložte chlieb do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte približne 1 hodinu.
Redkcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako spariť mak? Zabudnite na vodu. Vezmite si inú prísadu a všetka horkosť zmizne
Niektorí ľudia ho neznášajú a tejto polievke dodáva chuť. Je to konkurencia pre pečenú fazuľu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.