17.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena_E).
Čokoládová torta je pomerne jednoduchý dezert, ktorý kombinuje čokoládový koláč so sladkým krémom. Zaujímavým prvkom sú plátky hrušky, ktoré sa v ústach rozplývajú a dodávajú ešte viac sladkosti.
Ingrediencie
Korpus:
- 200 g horkej čokolády
- 150 g masla
- 150 g cukru
- 4 vajcia
- 100 g pšeničnej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Plnka:
- 300 ml 33% smotany
- 2 lyžice cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 zrelé hrušky
Posypka:
- 100 g vlašských orechov
Príprava
1. Pripravte korpus
- V hrnci rozpustite maslo s čokoládou a miešajte, kým nie je hladké. Odstavte, aby vychladlo.
- V druhej miske vyšľaháme vajcia s cukrom a potom ich pridáme do čokoládovej zmesi.
- Preosejte múku a prášok do pečiva. Miešajte, kým sa prísady úplne nespoja.
- Zmes rovnomerne nalejte do dvoch foriem s rozmermi 20×30 cm vyložených papierom na pečenie.
- Vložte ich do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia na približne 15 – 20 minút.
- Vyberte a úplne vychlaďte.
2. Pripravte plnku
- V miske vyšľahajte smotanu do tuha. Ku koncu pridáme cukor a vanilkový extrakt.
- Hrušky ošúpeme a odstránime jadierka. Nakrájajte ich na tenké plátky.
3. Koláč zložte
- Na jeden plát cesta rozotrite asi polovicu krému. Naň položte plátky ovocia a prikryte druhým plátom torty. Potrite zvyšným krémom.
- Pripravte si posýpku.
- Vlašské orechy nasekáme nadrobno a posypeme nimi vrch torty.
- Tortu vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Makový koláč, ktorý sa vždy podarí? Nemusíte ani predhrievať rúru
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.